Tarihçemiz

TARİHÇEMİZ


      Okulumuz Yenimahalle  ilçesine bağlı Batıkent sınırları içinde 15038 ada 1 nolu parselde 21437   m² alan üzerinde bodrum zemin ve 1. Kat olmak üzere   2597 m² lik öğretim binasıyla kurulmuş olup 8 derslik,  60 öğrenci, 1 müdür ,2 müdür yardımcısı ,3 öğretmen ile 20.05.1998 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır.                     

     Okulumuza binanın yapımında bağış yaparak katkıda bulunan Dr. Ufuk Ege'nin adı verilmiştir.

     Okulun fiziksel yapısı 2003 yılından itibaren öğrenci sayısının çokluğu, okul öncesi eğitim programının yenilenmesi, yeni programın felsefesi ve çağdaş eğitim ilkelerinin gerektirdiği biçimde sürekli yenilenmiş, kendi imkanlarıyla,okula, Drama Odası, Bilgisayar Odası, Kütüphane, Öğrenme Atölyesi yapılmış olup 2005 yılında bodrum katına oyun salonu,2006 yılında okulumuza 300 kişilik Çok Amaçlı Salon kazandırılmıştır.

   2012-2013 öğretim yılında girişe okul aile birliği odası, bodrum katına bale salonu, müzik ve Sanat Atölyesi,Yemekhaneye çocuk mutfağı,birinci katta müstakil yeni bir derslik yapılmış olup diğer atölyelerde yenilenmiştir.

   09.05.2013 yılında Köstence Romanya ile kültürel miras paylaşımı projesi kapsamında  işbirliği protokolü imzalanmıştır.

   2013 yılında ISO 9001:2008 Kalite yönetim belgesi ve tüm personele iş sağlığı ve güvenliği sertifikaları alınmıştır.

  2013 yılında okulumuzun TPE-M-101 Marka tescilini alabilmek için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapılmış olup başvuru kabul edilmiştir.Başvurumuzun 2 aylık onay süresi bittiğinde  okulumuz Ankara da ilk olarak Patentli markalı bir okul olacaktır.

   Şu an okulumuz 15 derslik, 3 idare odası , Psikolojik Danışma ve Rehberlik odası, memur ve muhasebe odası, Drama Odası, Kütüphane, çok amaçlı salon, öğretmenler odası, ahşap atölyesi,  seramik atölyesi, mutfak ve yemekhane, yaşam becerileri atölyesi, kış bahçesi oyun salonu, ahşap atölyesi arşiv ve depolardan oluşmaktadır.

     Okulumuz  sabahçı -  öğlenci olmak üzere  yarım gün gruplarında eğitimine devam etmektedir.

   Okulumuzda; 1 müdür, 2 müdür yardımcısı , 24 öğretmen, 1  memur, 13 yardımcı personel, 1 aşçı  görev yapmaktadır.

    Çocuk Kulüpleri Yönergesi gereğince Çocuk kulübü isteğe bağlı açılmaktadır.Çocuk kulübü çalışmaları içinde  ingilizce, oryantring(dikkat toplama), Jimnastik ve Müzik etkinlikleri uzman öğretmenlerden destek alarak yürütülmektedir.

  

   Okulumuzda Yaz okulları Yönergesi gereğince yaz okulu isteğe bağlı açılmaktadır.

26.07.2014 Tarih 29072 sayılı resmi gazetede yayınlanan MEB okulöncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğince eğitim şeklimiz ikili eğitim sistemine dönmüştür. İkili eğitime geçildikten sonra okulumuzdaki öğretmen sayısı 24 olmuştur. Öğrenci sayımız yaklaşık olarak 510'a yükselmiştir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 4  kişi beğendi