KADROMUZ

Seden Erkan - Müdür Yardımcısı

İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite hayatını da Ankara’da tamamladı. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde eğitimine başladı. 2007 yılında 2. Ulusal Okul Öncesi Eğitimi Öğrenci Kongresi’nde “2006 Okul Öncesi Eğitim Programına Uygun Hazırlanmış Bir Günlük Plan Örneği” konulu bildiri sundu. 2007 yılında lisans eğitimini, 2018 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi Programı yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2011 yılından bu yana Dr Ufuk Ege Anaokulu’ nda görev yapmaktadır. Şu anda Türkiye’nin İlk Çocuk Edebiyat Dergisi “Lokum Dergi” nin yayın koordinatörlüğünü yapmaktadır. Yaratıcı Öykü Yazma, Çocuk ve Oyun, Çocuk ve Mimarlık, Çocuk ve Yaratıcılık, Duygu Dostu İletişim, Okul Öncesi Dönemde Bedenden Oyuna, Okul Öncesi Çocuklar İçin Afet Eğitimi konularıyla ilgilenmektedir ve bu konularda eğitimler almıştır. Türk Japon Vakfı koordinesinde aldığı Okul Tabanlı Afet Eğitimi/ Afet Halısı ile çocuklara afet eğitimi vermektedir. MEB’in ÇSGB ile imzaladığı protokol neticesinde “Sağlık ve Güvenlik Oyun Kutusu”nu hazırlanırken görev almıştır.  81 İlde uygulanmış ve uygulanmakta olan Atatürk’e Vefa Valizi Projesi kurucusu ve koordinatörlerinden biridir. 2021 yılında basılan “Her Yönüyle İlkokula Hazır Bulunuşluk ve Uyum Süreci: Öğretmenin El Kitabı” akademik yayında iki bölümün yazarıdır. 2022 yılında TRT EBA Şehrin Çocukları Programında, çocuklarla doğal yaşam etkinlikleri çekimlerinde eğitimci olarak yer almıştır. Üniversite Öğrenci Toplulukları, Okul Öncesi Öğretmenleri ve anne-babalarla “Çocuk Hakları, Çocuk Kitapları, Çocukla İletişim, Çocuk ve Oyun” gibi konularda söyleşiler gerçekleştirmektedir. Okul Öncesi Eğitimi alanında akademik çalışma, çalıştay ve projelerde yer aldı. Öğrencilerine iyi örnek olmak için çabalayan, etik ve adil davranış aşığı, Atatürk’ün yolundan ayrılmayan bir öğretmendir.